nationaldagen.nu

25/07/2011

Telogen Effluvium – speciell form av håravfall

Filed under: Okategoriserade — admin @ 12:10

När kroppen genomgår omvälvande och starkt dramatiska upplevelser, såsom kraftiga infektioner, febersjukdomar, barnafödsel, svåra operationer eller extrem stress förändras växtfaserna för de individuella hårstråna. Från att befinna sig i växtfas (anagen fas som vara upp till 6-7 år) kan de plötsligt övergå till Telogen fas där håren ramlar av. Byte till den telogena fasen kan ske väldigt snabbt, inom bara några veckor och stora delar av det befintliga håret kan komma att falla av. En del kvinnor kan drabbas att denna effekt, håravfall, utan att egentligen drabbats av svår trauma och här har vetenskapen ingen förklaring idag.Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

© 2023 nationaldagen.nu